BINELLA OF SWITZERLAND

Intelligent skin care for a younger future.

Iedereen is uniek

Elk persoon is anders. Niemand heeft precies dezelfde combinatie van persoonlijkheid, levenservaring en talent. Dat geldt ook voor de huid, waarop veel verschillende factoren invloed hebben. De precieze samenstelling van het DNA is van grote invloed, maar ook levensstijl en gemoedstoestand zijn belangrijke elementen. Daarom is iemands gezicht vaak een afspiegeling van hoe mensen hun leven leiden. Maar, hoewel we weten dat iedere huid anders is, gebruiken we vreemd genoeg toch vaak toch hetzelfde soort verzorgingsproducten voor verschillende huidtypes. Onze verzorgingsproducten zijn nauwkeurig afgestemd op allerlei verschillende huidtypes. Door te kiezen voor een BINELLA huidverzorgingsproduct dat precies bij u past, krijgt uw huid precies wat het nodig heeft om mooi, jong en gezond te blijven.

Voorkomen in plaats van bestrijden

Onze filosofie is gebaseerd op ‘no-aging’ in plaats van ‘anti-aging’. Dat houdt in dat wij ons focussen op de oorzaken van huidveroudering, in plaats van op het bestrijden van de symptomen door rimpels te camoufleren. De traditionele anti-agingproducten die zich op de symptomen richten geven een kortstondige boost, maar zijn vaak niet gunstig voor de gezondheid van de huid. De BINELLA huidverzorgingsproducten vormen een nieuwe generatie holistisch georiënteerde nutriëntencosmetica. Wij zien consequent af van het gebruik van bestanddelen die nadelig kunnen zijn voor de huid. In plaats daarvan voeden onze producten de huid met ontbrekende huid-identieke nutriënten in de juiste concentratie. Door tekorten aan te vullen ondersteunen wij de huid bij zijn natuurlijke functioneren en worden voortijdige verouderingsprocessen voorkomen. Zo hoeven ze ook niet bestreden te worden! Wilt u meer weten of wilt u Binella voeren in uw schoonheidssalon? Neem dan contact op. Wij helpen u graag verder.

CONTACT

De geschiedenis van BINELLA

In 1947 deed het Zwitserse farmacieconcern Ciba Geigy onderzoek naar een ingrediënt dat mogelijk gebruikt kon worden voor pijnverlichting bij reuma: Skinostelon. Uit het onderzoek bleek dat dit bestanddeel niet geschikt was voor reumatische zalf, maar wél een bijzonder herstellend en verzorgend effect had op de huid. Er was zelfs nooit eerder een stof waargenomen die de regeneratie van de huid zo versnelde! Vanwege deze buitengewone resultaten vroeg het concern nog datzelfde jaar een octrooi aan op het bestanddeel als regeneratieversneller in huidverzorgingsproducten. In 1950 lag een crème met deze werkzame stof in de Zwitserse apotheken, onder de merknaam BINELLA. Binnen het farmacieconcern Ciba Geigy kreeg dit merk een aparte divisie.

Na jarenlang onderzoek zette BINELLA in 1999 een nieuwe baanbrekende stap op gebied van de medisch-cosmetische behandeling van huid. In een grootschalige studie van onder meer 30.000 vrouwen en mannen naar het fytohormoon genisteïne, bekend uit onderzoek naar de behandeling van kanker, deed het R&D-team van BINELLA revolutionaire ontdekkingen. Zo bleek dat dit oestrogeen-bevattende natuurlijke ingrediënt niet alleen een bindend effect heeft op vrije radicalen in de huid, maar ook de huideigen lichttolerantie vergoot en op die manier voortijdige lichtverouderingsproces en zonallergieën tegengaat. Daarnaast bleek genisteïne de unieke eigenschap te bezitten om reeds beschadigde cellen te herstellen. Dit betekende een doorbraak op gebied van de preventie van huidveroudering. Sindsdien concentreert BINELLA zich op het onderzoek naar de huideigen stofwisselingsprocessen in combinatie met op maat afgestemde natuurlijke voedingsstoffen.

GET IN TOUCH

Wilt u meer weten over Binella en de productconcepten of wilt u advies?

NEEM CONTACT OP