DERMAGETIC® oily balance

Optimalisering van de talgproductie voor een stralende teint.

Uw huid weer in balans

Vergrote poriën, puistjes, mee-eters en een vettige glans zijn typische kenmerken van een vette huid, die meer talg produceert dan nodig is. Deze overactiviteit van de talgklieren is niet altijd te wijten aan genetische aanleg of een hormonale onbalans. Ook stress, onjuiste voeding en onjuiste cosmetische verzorging kunnen de vetproductie in de talgklieren verhogen. Een vette huid vereist een bijzonder zorgvuldige verzorging, omdat een onzuivere huid niet alleen een esthetisch probleem is, maar ook kan leiden tot ontstekingen.

De gecombineerde huid, een van de meest voorkomende huidtypen, wordt gekenmerkt door een combinatie van zowel droge als vette huidgebieden. Gewoonlijk heeft de zogenaamde T-zone – d.w.z. voorhoofd, neus en kin – de typische kenmerken van een vette huid, omdat de talgklieren daar veel vet produceren. In het wanggebied daarentegen wordt de talgproductie verminderd, zodat de huid daar normaal is of gevoelig is voor droogheid, inclusief strakheid, schilfers en roodheid. De gecombineerde huid is vaak aan schommelingen onderhevig.

Speciale verzorging

De talgklieren zijn vooral actief bij jonge mensen, dus de vettige, onzuivere huid van de T-zone is dan het grootste probleem. Naarmate de leeftijd toeneemt, verlagen de talgklieren echter hun productie, wordt de huid in het algemeen droger en passen de delen van de huid zich aan. Het gevaar bestaat dat de huid dan juist weer te droog wordt.

De verzorging van de gecombineerde huid is daarom complex. Het is belangrijk om de productie van talg voorzichtig te reguleren, de wateropslagcapaciteit te verbeteren en de vettige gelaatsgebieden te ontdoen van overtollig talg zonder de gevoelige, droge gebieden te irriteren of uit te drogen. In plaats van alleen het meest onaangename huidprobleem te bestrijden, moet u altijd een zorg kiezen die speciaal is toegespitst op de behoeften van de gecombineerde huid.

DERMAGETIC® OILY BALANCE Producten

GET IN TOUCH

Wilt u meer weten over Binella en de productconcepten of wilt u advies?

NEEM CONTACT OP